Att våga

Det hela började en sommar för några år sedan. Jag var 23 år och efter att varit utan stadigt sällskap i flera år hade jag flyttat ihop med Fredrik. Vi hade bara varit tillsammans några månader och kanske var det för tidigt. Men jag hade bara ett andrahandskontrakt och var tvungen att flytta. Och alla vet ju hur det är med lägenheter i Stockholm. Jag flyttade i alla fall in i Fredriks lilla två. Vi trivdes tillsammans och hade oftast det bra. Jag pluggade och han jobbade. Efter ett tag jobbade han mer och mer och kom ofta hem sent på kvällen. Han var trött och störtade i säng. Vårt sexliv hade väl aldrig varit särskilt himmelskt, men jag trodde att det skulle bli bättre när vi flyttade ihop och fick mer tid för varandra. Det blev tvärtom. En, ibland två gånger i veckan, vältrade han sig över mig och det hela var i regel över på två minuter. Ibland hann jag inte ens bli våt utan det gjorde mest bara ont. Andra gånger var jag verkligen våt och kåt, men innan jag hunnit med hade han tömt sig –just så kändes det – och ville sova.

Jag var otillfredsställd och för att döva mina lustar började jag att onanera allt oftare. Jag passade på när Fredrik gått iväg på morgonen. Jag brukade dra av mig täcket och ligga med särade ben och bara småpilla på klitoris och känna ”suget” i min kön innan jag lät ett finger glida in. Till skillnad från när vi låg med varandra höll jag på riktigt länge. Jag njöt av att dra ut på det och att långsamt närma mig den orgasm jag aldrig fick med Fredrik.

Ibland läste jag erotiska skildringar medan jag smekte mig. Jag hade fått Venusdeltat av Anais Niin av en väninna. Den läste jag nästan sönder under denna tid. Men lika ofta låg jag bara och fantiserade. En fantasi jag ofta återkom till och som varje gång gjorde mig lika upphetsad var att någon tjuvtittade på mig. Jag låtsades att det stod någon utanför fönstret och tittade på mig eller så låtsades jag vara på något ställe där det var folk. Allteftersom vårt trista sexliv fortsatta blev dessa stunder allt viktigare för mig samtidigt som jag kände att något måste hända. Jag var besviken och längtade efter både sexuell ömhet och spänning. Att prata med Fredrik var inte heller det lättaste. Han förstod helt enkelt inte och jag vågade inte riktigt tala om min sexuella lust med honom . Han fick mig att skämmas.

En fredag efter att föreläsningarna var slut åkte jag och en kurskompis in till stan. Fredrik jobbade som vanligt och vi skulle gå och kika på lite vårkläder tänkte vi. Men först slank vi in på lite ”after work” En öl blev två och tre och snart var min kompis tvungen att bege sig hem. Lite smålulliga sa vi hej då till varandra. Klockan var fem och jag bestämde mig för att själv gå och kika lite. På H&M; hittade jag en liten sommarklänning som jag gillade och bestämde mig för att prova. I provhytten drog jag av min byxor och tröja och kände plötsligt hur det kittlade till i mig. Utanför hytten och i hytterna bredvid rörde det sig folk. Jag stod och tittade mej i spegeln. Svarta trosor och svart bh. Säkert hade de med alkoholen att göra, men jag kunde inte värja mig mot att känna mig lite pirrigt kåt. Jag smekte mej mjukt över magen innan jag drog på mig klänningen. Den satt perfekt. Jag tittade spegeln, vände mig om och kände mig nöjd. Plötsligt och utan att jag riktigt visste vad jag gjorde drog jag upp klänningen och förde ner handen under trosan. Jag särade på benen så att jag fick in ett finger. Jag såg på mig i spegeln, sedan vände jag mig och tittade ut över dörren och ut i affären medan mitt finger gled in och ut i fittan. Jag höll nog inte på mer än i femton sekunder och drog ut precis innan jag höll på komma. Mitt hjärta dunkade och benen höll på att vika sig. Jag bytte snabbt om, betalade klänningen med röda kinder och åkte hem. Efteråt var jag skamsen men funderade också över vad som gjort det hela så otroligt spännande och att jag hade vågat göra något så förbjudet. Jag skyllde på att jag inte var riktigt nykter.

När sommaren kom ville jag att jag och Fredrik skulle ha en ordentlig semester tillsammans. Trodde väl att det skulle bli bättre när han inte arbetade så mycket. Men nej, han hade inte tid. Kanske strax innan skolan började igen. Jag brukade jobba på ett vårdhem och det fick väl bli så denna sommar också. Men först planerade jag in en ledig vecka då jag tänkte åka och hälsa på min bästa väninna Gittan i Halmstad.

När jag åkte iväg strax efter midsommar kändes vårt förhållande ganska hopplöst. Fredrik jobbade och jobbade och jag längtade efter något annat. Närmade han sig mig var det för en snabb ”tömning”. Det var skönt att komma till ifrån och tänka över situationen. Visserligen skulle Gittan också jobba några av dagarna, men hon har alltid varit fin att prata med och vi har brukade kul tillsammans. Det var nog vad jag behövde.

Gittan bodde i en liten tvåa och bäddade åt mig i soffan. Första kvällen satt vi uppe sent och pratade och drack en flaska vin. På morgonen skulle hon upp klockan sju till jobbet och höll så när på att försova sig. När hon åkt låg jag kvar i soffan och njöt och snart var mina händer på upptäcktsfärd igen …över brösten, ned på magen…mmm särade på benen…lade ett finger mot klittan och gned mjukt. Sedan fick jag för mig att se om Gittan hade någon ”skön” läsning. Det var ju hon som gett mig min bok. Jag hade bara ett linne på mig när jag gick runt och kikade bland hennes böcker och tidningar. Jag öppnade balkongdörren och gick ut i sommarsolen. Från andra sidan syntes jag säkert. Jag strök mej över fittan innan jag gick in igen. Jag gick in i hennes sovrum och tittade bland tidningarna under hennes sängbord, men hittade inget särskilt. Det fanns en låda också, men skulle jag våga öppna den? Det kändes lite som att snoka. Jag tvekade och drog ut den försiktigt. Lite smycken, en adressbok, p-piller och lite annat smått och gott. Under låg ett öppnat kuvert och när jag tog ut det trillade en tidning ur. Jag såg direkt vad det var –på omslaget satt en kvinna djupt nersjunken på en kuk. Jag tog försiktigt tidningen i min hand och började bläddra. Gud…bilderna fick mig verkligen att hetta till. Jag lade mig på mage i Gittans säng tittade på de styva stora kukarna som så skönt och fräckt knullade. Jag gned fittan mot sängen intensivare och intensivare när det plötsligt ringde i telefonen. Jag blev alldeles kall men tog mig upp och svarade med grötig röst. Det var förstås Gittan. Hon skulle bara säga att om jag gick ut så låg en extra nyckel i hennes sängbord och att jag skulle ta den. Jag fick knappt fram något utan kände mig bara så otroligt avslöjad. Sov du, undrade hon du låter lite trött. Visst, sa jag, jag somnade om sedan du gått. Stick till havet för sjutton, sa hon, det är ju toppenväder.

Nu var klockan över tio. Jag lade försiktigt tillbaka tidningen som den låg innan, letade fram nyckeln och satte mig att äta frukost. Solen sken ute och jag bestämde mig för att åka ner till stranden. Jag drog på mina bikinitrosor under klänningen, lånade med en filt och en bok ur hyllan. Lite dricka kunde jag fixa på vägen ner. När jag kom fram var det redan gott om folk, fastän det inte var semestertider än. Jag hittade en fin plats lite vid sidan om och bredde ut filten och drog av mig klänningen. Tänkte passa på sola topless. Jag lade mig på rygg och snart slumrade nog till ett slag. När jag vaknade var jag alldeles het av solen och satte mig upp. Jag såg att ett par i femtioårsåldern slagit sig ner en bit nedanför mig. Jag drack lite och kände att jag var tvungen att svalak mig med ett dopp. Jag brukar alltid ta på överdelen när jag ska bada, men nu tyckte jag att det inte spelade någon roll. Det var ju så lite folk och inten som kände igen mig. Jag reste mig och gick mot vattnet. Jag såg att mannen inte kunde låta bli att titta på mig när jag gick förbi. Kanske var det dumt att gå med brösten nakna ändå? Äsch, snart var jag ner vid vattnet och trots att det var iskallt så doppade jag mig snabbt. Jag hade inte tänkt på vad som händer med bröstvårtorna av kylan och när jag på vägen tillbaka passerade paret var dom alldeles hårda och styva bröstvårtor. Jag både såg och kände hans blickar. Frun låg och läste och märkte inget. Jag torkade snabbt i solen och när jag sedan smorde in mig med lite solskyddskräm såg jag att mannen låg och tjuvtittade på mig. Jag kunde inte låta bli att ofrivilligt njuta lite situationen. Kåtheten från morgonen var inte stillad. Jag vände mig och satt så att han skulle se lite bättre. Utan att riktigt veta vad som flög i mig så tog jag lite kräm i händerna och började smörja in mina bröst. Men inte diskret utan jag riktigt smekte och masserade brösten. Det hettade på mina kinder och jag la mig ner på rygg och både njöt och skämdes. Jag låg med mitt kön mot honom och var tvungen kika upp. Jo, hans blick var fixeerad mellan mina ben. Hans fru låg fortfarande och läste. Solen värmde min kropp så skönt och jag kunde inte låta bli att sära lite lätt på benen. Nu kände jag att jag inte riktigt kontrollerade mig själv. Jag särade lite till på benen och förde ner en hand som jag lät ligga alldeles stilla över mitt kön. Jag pillade lite och det kändes underbart i klittan genom tyget.

Vad gör jag, tänkte jag plötsligt. Ligger jag och blottar mig för en okänd? Jag lade ner huvudet igen. Hela min kropp var i spänning. Jag både ville och inte ville fortsätta. Jag fortsatte att gnida runt utanpå bikinitrosan. Helst hade jag velat stoppa in handen. Jag satte mig upp och mannen ryckte till och låtsades titta åt ett annat håll. Jag strök mig lite under bikintrosan och kände att jag var alldeles våt och öppen samtidigt som klittan var stenhård. Jag vek byxan lite åt sidan vid fittan innan jag la mig ner igen. Nästa gång han tittade skulle han se den. Hjärtat dunkade och solen värmde. Nästan som i trance särade jag på benen och var nära att komma utan att ens röra mig när jag hörde frun säga att dom skall ner och ta ett dopp. Mannen grymtade något slags svar och reste sig efter henne. Han försökte dölja ett put i brallan och vågade inte titta mot mig. Jag skyndade mig att packa ihop och var borta innan dom var tillbaka.

Jag och Gittan hade några riktiga toppendagar tillsammans. Vi var ute och åt, solade, shoppade och hade det allmänt kul. Vi pratade också en hel del. Jag berättade hur jag hade det och att jag nog ville flytta isär från Fredrik. De morgnar hon gick till jobbet tog jag vara på Jag hade aldrig tidigare direkt tänt på porr, men den hemliga läsningen av Gittans tidning gav mig en ny upplevelse. Jag njöt av att titta på bilderna av alla knull och gav mig själv långa, sköna orgasmer. En morgon kom lusten över mig när jag ätit frukost och satt på mig sommarklänningen. Jag hämtade tidningen, drog av trosorna och satte mig i en fåtölj, drog upp klänningen på magen och lade benen på armstöden. Jag tittade i tidningen och njöt av att sitta med fittan alldeles blottad. Jag satt länge utan att röra vid mig, och jag lovar, det behövde inte mycket pullande den gången.

Snart var veckan slut. Sista kvällen skulle vi gå ut och roa oss. Vi köpte hem lite vin och festade medan vi fixade oss i ordning. Du kanske vill låna något sexigt att ha under, skrattade Gittan och slängde till mig en trosa och bh. – Jag fick dom av en kille jag var ihop en gång. Prova vettja, så hon och läppjade på vinet. Tja varför inte. Bh:n var svart och kanske lite trång. Gittans bröst är inte små, men lite mindre än mina. Jag satte i alla fall på den och kände hur brösten pressades samman. Men den märkligaste känslan kom av att kuporna lämnade vårtorna fria. Jag kände hur dom styvnade till och rodnade när Gittan kom och tittade. –Wow, skitläckert. Ta på klänningen får jag att se. Jag skyndade att dra på klänningen för att dölja bröstvårtorna en aning. –Du blir jättefin så där, sa Gittan. Själv kände jag mig lite tveksam. Jag brukade ha vanliga underkläder, men när Gittan också tog på sig en liknande bh så kändes det bättre. –Trosorna också, påminde hon. Dom hade jag glömt. –Du måste ju vara läcker hela vägen under, skrattade Gittan och slog upp mer vin i glasen. Jag drog av mina egna och satte på en extremt smal stringtrosa som precis täckte själva fittan. Hade jag inte börjat bli berusad hade jag inte vågat men nu drog jag upp klänningen och vickade lite med stjärten till Gittans glada jubel.

Det var en ljuvlig sommarkväll när vi kom ut och vi gick raka vägen till ett disco ditt Gittan brukade gå. Jag kände mig glad, förväntansfull och lite syndig. Vi drack och dansade och jag småhånglade med en kille som säkert bara var 18 år. När vi dansade en tryckare kände jag att hans kuk styvnade till och jag kunde inte låta bli att pressa mej mot lite extra. Det var trångt på dansgolvet och vi styrde in mot ett hörn och tungkysstes ordentligt. Hans händer smög sig

upp under min känning och över min nakna stjärt. När ett finger letade sig under troskanten stönade han till. Men låten tog slut och han måste släppa taget och tyvärr tappade vi bort varandra i vimlet.

Gittan presenterade mej för en kille hon träffat och kände sedan förut, Robert. Jag förstod att dom haft en lite ”affär” tillsammans. Robert var kring 25 år och kanske inte världens snyggaste kille men charmig och trevlig Vi tre drack, pratade och dansade fram till stängningsdags. Vi var ganska berusade när vi slog följe på vägen hemåt. Robert bodde åt samma. När vi kom förbi hans hem frågade han om vi inte kunde följa med upp en sväng. Klockan var ju bara två. Följ med du, sa jag till Gittan. Jag måste nog gå hem. – Lägg av, sa hon. Klart att du kommer med en stund. Sista kvällen du är här och allt. Motvilligt lät jag mig övertalas. Roberts lägenhet var liten och mysig. Gittan slog sig ner i soffan och jag satte mig i en fåtölj med Robert fixade och donade lite. Satte på musik, hämtade glas, öppnade en vinare. Jag var redan berusad och sa åt mig själv att ta det lugnt. Men Robert hällde upp ett stort glas åt oss var innan och satte sig i soffan hos Gittan.

Jag drack och kände mig faktiskt ganska skönt avslappnad Vi satt och snackade lite om ditten och datten när jag såg att dom blev lite mer intresserade av varandra. Robert hade en hand på Gittans ben hon lutade sig allt mer mot honom. Jag kände att det var dags att lämna dem i fred.

. – Nä, jag tror jag ska gå nu. Du kan ju komma efter Gittan.

– Dummer, klart vi går tillsammans. Får vi bara dricka ur först. Robert fyllde glasen igen. Gittan frågade var den där killen jag verkade så intresserad av tog vägen.

–Vaddå intresserad, sa jag och låtsades oförstående.

–Jag såg allt vad ni gjorde, sa Gittan och log.

–Gör man sånt på dansgolvet får man vara beredd på att nån ser.

–Vad gjorde ni då? Frågade Robert.

–Ähh inget., sa jag.

– Berätta du annars gör jag det, sa Gittan och skrattade, värre saker har väl hänt.

– Okey då, sa jag. Vi dansade några tryckare och jag kände att han reagerade lite där nere…och ja, sen var det väl inget mer.

– Joho du, försök inte sa Gittan.

– Vad såg du då frågade jag.

– Att du juckade mot hans kuk och att han smekte dig under klänningen.

– Wow, sa Robert, gjorde han? Robert hade lagt en hand över Gittans bröst och klämde lite. Hon blundade och lutade sig bakåt. Jag satt alldeles stilla och titta på hur han lirkade fram bröstet ur klänningen medan Gittans ben åkte alltmer isär. Medan han lutade sig fram och kysste hennes bröst förde hon ner en handtill fittan och smekte utanpå trosan. Jag satt som förstenad tills att Robert åter vände sig mot mej.

– Hittade han nåt då?

– Va, sa jag som väckt ur en dröm

– Hittade han något under din klänning?

– Ja, han…. Jag tvekade.

– Han vaddå!! ropade Gittan och Robert i mun på varandra. Gittan satt med brösten framkikande ur klänningen och höll fortfarande en hand nere vid trosan.

–Han kom med ett finger under trosan, sa jag.

– Gjorde han nåt då?, sa Gittan samtidigt som jag såg hur hon pillade sig på trosan. Hon var alldeles glansig i blicken.

– Han hann inte så mycket, sa jag.

– Du får visa Robert vilka trosor du har. Jag tror att han känner igen dom, sa Gittan och tittade på Robert samtidigt som hon flyttade sin hand från sitt kön till Roberts gylf. När jag efteråt har funderar på vad som hände denna kväll så förstår jag att det här var det avgörande ögonblicket. Kanske borde jag avbrutit här och gått hem. Men det gjorde jag inte. Men jag tvekade en stund innan jag reste mig och drog upp klänningen över magen och satte mig igen.

–Känner du igen dom, frågade jag Robert

– Du måste visa dom ordentligt. Jag ser ju inte när du sitter så där.

Jag tog en djup klunk av vinet och kände hur värmen spred sig i kroppen. Gittan fumlade med Roberts gylf, stoppade in handen och tog tag i kuken. Nu släppte allt mitt motstånd. Jag lade upp ena benet på fåtöljens armstöd och lutade mig bakåt.

–Mmm, nu tycker jag att jag känner igen dom, sa Robert hest. Visa mer.

Jag lade upp det andra benet på det andra armstödet och satt nu med särade ben. Jag kände att jag var alldeles våt i fittan.

–Ja, nu ser jag ju, dom köpte jag till Gittan en gång. Du är ljuvligt sexig i dom, stönade han. Gittan hade plockat fram kuken som stod rakt upp ur gylfen och lutade sig ner och kysste den. Hon lade sig ner på sidan i soffan så hon hamnade i sugläge samtidigt som Robert böjde sig så att han kom åt att smeka hennes fitta. Först utanpå hennes lilla trosa, sedan innanför. Hon särade på benen och snart ryckte hon till.

–Ohhh, ja pulla mig, Robert.

– Har du bh:n också?, frågade Robert och kikade mot mej. Jag ryckte tillbaka min hand som var nere och smekte över fittan. Jag kände mig skamsen som satt och tittade på dem. Gittan släppte kuken och sa åt mej att visa mina sköna bröst för Robert. Jag drog ner klänningen över axlarna och smekte brösten. Gittan satte sig upp och tittade på mig samtidigt som Robert fingerpullade henne så att det riktig slaskade.

–Smek din fitta, stönade hon. Jag drog ner trosan och lutade mig tillbaka med klänningen korvad över magen och särade på benen och lät handen gå som en virvel över klittan samtidigt som jag tittade på hur Robert pullade Gittan som juckade mot allt hårdare och samtidigt runkade hans kuk.

– Mer, mer…skrek Gittan och började kasta med kroppen. Jag kände hur kroppen genomfors av en lång rysning som fick det att pirra från hjässan ner till tårna innan det kändes som om fittan skulle explodera. Hela kroppen började rista och skaka och jag tappade fullständigt kontrollen. Jag kände att det ryckte i fittan och rann ur den och att jag skrek. Det svartnade för ögonen och jag tappade fullständigt kontrollen. När jag vakande till sans var jag rädd att jag kissat på mig, men så illa var det inte. Men det var en stor blöt fläck under mig. Men mina ögon sögs snart till mina vänner. Gittan satt vänd mot mig på Roberts kuk och gled upp och ner på den under djupa stönanden. Hon ömsom kramade sina bröst, ömsom lät hon handen smeka runt klitoris. Så ljuvligt skönt det var att titta på när dom knullade.

–Var det skönt, frågade Gittan stönande, vi trodde du tuppade av. Hon lät kuken glida i bott och satt alldeles stilla en liten stund. Sedan började hon rotera med stjärten.

–Kom, sa hon, och sträckte ut armarna mot mig.

Jag reste mig upp och krängde av klänningen och ställde mig på knä i soffan bredvid dem. Plötsligt kände jag Roberts hand mot min fitta och jag särade så att han skulle komma åt. Jag pressade fittan mot handen och snart var ett finger långt upp. Samtidigt förde jag ner en hand till Gittans fitta för att känna på kuken när den gled ut och in. Gittan vände sig mot mig och gav mig en kyss samtidigt som hon började skaka. För första gången hade jag handen mot en annans fitta än min egen. Jag kunde inte låta bli att gnida den mot hennes klitta.

–Nu kommer det…, skrek Gittan och pressade sig mot kuken samtidigt som hon krängde med kroppen. Robert stötte allt hårdare med handen i min fitta och skrek till samtidigt som jag så hur kuken pumpade i Gittan fitta. Sedan la dom sig sakta ner i soffan och domnade bort. Mitt framför min mun gled kuken ur fittan och det rann längs Gittans lår. Robert hamnade så att jag fick den kladdiga och halvstyva kuken mot min mage. Vi låg alldeles stilla en stund, sedan kunde jag inte hålla fingrarna borta från Roberts kuk…mmm…jag drog lite mjukt i den och det kändes som den vaknade till lite. Ju mer jag smekte desto styvare blev den men Robert verkade inte vakna till. Jag ändrade läge så att jag kom åt att styra den mot fittan. Sakta gned jag ollonet runt klitoris. Jag lät den glida ner mot öppningen och sedan glida upp igen. Det var skamlöst skönt att ligga och leka med en kuk . Den var inte så lång, men grov och skön. Jag höll i den och onanerade med den men kände att jag ville smaka på riktigt. Fittan var så våt att jag bara behövde pressa mig mot så gled den in en liten bit. Jag lekte med ollonet, lät det glida in och sedan ut igen och kuken blev bara styvare och styvare.

–Jaa, fortsätt, stönade Robert som vaknat till liv.

Nu ville jag ha den ordentligt och tryckte till så att den gled in i hela sin längd. Det ord som for genom mitt huvud var äntligen. Äntligen fick jag känna en kuk som ville knulla med mig. Robert pumpade hårdare och hårdare. Efter en stund resta han sig på knä och bad mig ställa mig på alla fyra. Bakifrån tryckte han in den djup och långt, tog tag om mina höfter och knullade fram och tillbaka. Kuken gled upp och ner mot den övre fittväggen och jag hörde mig själv gny. Jag tittade upp och såg att Gittan nu också piggnat till och låg och pullade sig själv. Hon flyttade sig så att hon kom under mig så jag låg med huvudet mot hennes mage. Jag kysste hennes hud och kände doften av fittan.

– Vill du, frågade hon, vill du smaka?

Utan att svara förde jag ner min mun mot fittan och slickade på hennes klittta. Robert höll kuken alldeles stilla i min fitta och Gittan sköt upp sitt kön mot min mun. Hon pressade sig hårdare och hårdare mot mig och jag kände smaken av hennes fitta.

–Slicka fittan, stönade hon

Jag böjde mig ner och tryckte in tungan i fittan samtidigt som Robert inte kunde hålla mot längre. Han knullade fortare och fortare och Gittan skakade i kroppen.

–Ska jag dra ur, skrek Robert.

Jag fick inte fram ett ljud utan kände bara hur kuken åkte ur fittan samtidigt som min orgasm kom. Robert ställde sig vid Gittan som drog några drag i kuken som sprutade ner på hennes mage och bröst.

Vi låg tysta och stilla en lång stund. Sedan hämtade Robert lite mera vin och ett täcke. Vi kröp nakna upp i soffan och drack och kelade lite. Robert satt i mitten med mej och Gittan på varsin sida. Då och då kände jag hur Roberts hand letade sig in mellan mellan mina ben och pillade lite.

och när jag smög min hand mellan hans ben vad stötte jag på om inte Gittans hand. Vi skrattade, turades om att krama kuken. Aldrig förr har jag känt mig så avslappnat lycklig. Jag njöt och vågade visa att jag gjorde det. Jag drog av täcket och tittade på hur hon smekte kuken och särade på mina egna ben och så att hon skulle se när Roberts finger gled in och ut.

Efter en stund kröp vi ner i Roberts säng och sov några timmar. På morgonen smög jag och Gittan iväg medan han fortfarande sov. Innan vi gick lyfte hon upp täcket och kysste honom avsked på kuken och jag kunde inte hitta mina trosor. Så det var med en bar fitta under klänningen jag fortsatte hem till Gittan den söndagsmorronen. På kvällen tog jag tåget hem till Stockholm. Det kändes som jag hade börjat ett nytt liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *